The Best Games Section is HERE!!GO

Peaks - Beleggen met je wisselgeld
Peaks - Beleggen met je wisselgeld

Peaks - Beleggen met je wisselgeld1.13.1

  
Category: FINANCE
291
PEGI 3

HOE BELEG JE JE WISSELGELD?
Bij Peaks kun je je wisselgeld beleggen op twee manieren. Je kan iedere dag een vast bedrag tussen €1 en €10 opzij zetten. Zo weet je precies waar je aan toe bent. En je kunt, als je een Rabobankrekening koppelt, je bankafschrijvingen afronden. De bedragen van je bankafschrijvingen worden dan afgerond naar de volgende euro, en je wisselgeld gaat naar je beleggingen. Bij een gepind kopje koffie van €2,70 zet je zo €0,30 opzij. Op den duur verzamel je zo heel wat bij elkaar. Als je iets grotere stappen wil zetten bij het opbouwen van een potje voor later, kan je ook de verdubbelaar aanzetten en je wisselgeld ver(drie/vier)dubbelen!

Bij beide manieren van je wisselgeld beleggen, wordt één keer per week je opzij gezette wisselgeld van je bankrekening afgehaald en belegd. Tenminste, als je dat echt wilt. Je kunt er in de app altijd nog voor kiezen om je wisselgeld van die week niet in te leggen.

WAAR BELEG JE IN?
Met elk portfolio beleg je in duurzame indexfondsen. Deze bestaan uit honderden aandelen en tientallen obligaties, verspreid over de hele wereld, in verschillende sectoren en bedrijven. Zo vermijd je de risico’s - die nu eenmaal bij beleggen horen - zo veel mogelijk.

De indexfondsen waar je met Peaks in belegt, bestaan bovendien alleen uit de meest duurzame bedrijven per sector. Er wordt hierbij gelet op hoe bedrijven omgaan met mens en milieu en hoe ze worden bestuurd. Je belegt daarom onder andere niet in controversiële wapens, tabaks- en alcoholproductie en kernenergie.

HOE PITTIG IS HET?
Bij Peaks zijn we ervan overtuigd dat iedereen kan beleggen, ook als je er weinig verstand van hebt. Wij hebben namelijk het lastige werk al gedaan. We hebben vier portfolio’s samengesteld: Mild, Pittig, Scherp en Heet. Ieder portfolio bevat een andere verhouding aandelen en obligaties. Aandelen zijn heet, ze schommelen veel in waarde. Obligaties zijn milder. Je neemt minder risico, maar ze kunnen je ook minder opleveren.

Beleggen en risico gaan hand in hand. Hoeveel risico je neemt, kies je zelf. Maar hoe je beleggingen precies uitpakken, dat ligt aan de ontwikkelingen op de financiële markten. Bij Peaks hebben we daar geen invloed op, we kunnen slechts voorspellingen doen. Die voorspellingen baseren we op resultaten uit het verleden. We kunnen niet garanderen dat het weer zo zal lopen.

En omdat we niet willen dat je onnodig risico loopt, is het slim om alleen geld te beleggen dat je kunt missen. Heb je toch je geld eerder nodig dan verwacht? Dan kun je je beleggingen op elk moment verkopen. Houd er dan wel rekening mee dat je te maken hebt met de koers die op dat moment geldt. Deze kan lager zijn dan toen je begon waardoor je je beleggingen met verlies moet verkopen.

WAT KOST PEAKS?
Na de eerste drie gratis maanden betaal je voor het gebruik van de app €1 per maand als je belegt met minder dan €2.500. Heb je een gemiddeld belegd vermogen hoger dan dat, dan betaal je 0,5% op jaarbasis. Je betaalt dit in termijnen, iedere maand een beetje.
Daarnaast gelden er fondskosten die tussen tussen de 0,20% en 0,40% per jaar bedragen. Deze zijn al doorberekend in het verwachte rendement van de portfolio’s van Peaks.

IS PEAKS VEILIG?
Peaks is een beleggingsonderneming - opgezet met steun van Rabobank - en staat onder toezicht van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Dit betekent dat wij ons aan de regels moeten houden, en dat doen we graag. We vinden het namelijk heel belangrijk dat je geld en gegevens veilig zijn. We gebruiken je gegevens alleen voor doeleinden waar jij vooraf mee akkoord gaat. En je geld wordt niet door Peaks, maar door Stichting Derdengelden Peaks beheerd. Dit betekent dat, mocht er ooit iets misgaan met Peaks, jij altijd bij je geld kunt.
Zie ook ons privacy statement op www.peaks.nl/privacy.

Weet dat je met beleggen risico neemt. En dat je (een deel van) je inleg kúnt verliezen.

www.peaks.nl
Leidsestraat 27-1
1017 NT Amsterdam
Nederland


What's New

Kom je ook bij ons geld opzij zetten voor later? Er is nu een shortcut om geld in te leggen. Als je de grote + ingedrukt houdt, kun je een bedrag kiezen en vanaf daar ga je meteen naar het iDEAL-scherm van je bank. Zo snel heb je nog nooit geld ingelegd! Deze shortcut werkt uiteraard ook als je geld wilt opnemen. Houd dan de grote - ingedrukt.

We blijven Peaks continue verbeteren. Heb jij misschien een suggestie voor ons? Dan horen we het graag!Number of Downloads :

50,000+ downloads

Last Update :

Sep 14, 2018

Current Version :

1.13.1

Developer :

Peaks B.V.

File Size :

48.13 MB

Developer email :

klantenservice@peaks.nl


Send Us Your Comment

Comments - (No Comments Yet)

No Comments Yet